Gündem

Konya’da Çöken Bina İçin 6 Şüpheli Tutuklandı!

Konya‘da gerçekleşen üzücü bir olayda, 4 katlı bir binanın çökmesi sonucu sorumluluğu olduğu iddia edilen 6 şüpheli tutuklandı. Bu gelişme, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yaşandı. Olayın araştırılması ve sorumluların ortaya çıkarılması amacıyla, şüphelilerin yakalanması için yapılan çalışmalarda, ilkin 4 kişi gözaltına alınmıştı. Ancak soruşturmanın ilerlemesiyle birlikte, iki kişinin daha yakalanması üzerine gözaltı sayısı toplamda 6’ya yükselmiş oldu.

Gözaltına alınan şüphelilerin kimlikleri ise şöyle: Balıkçı dükkanı işletmecisi Kazım F., eski kahvehaneci Kemal Ö., dükkan sahipleri Hakkı İ. ve Mehmet P., iç mimar Tuncer D. ile balıkçı dükkanının tadilatıyla ilgilenen Volkan D. Tüm bu şüpheliler, üzerinden geçtikleri sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık, şüphelilerin tutuklanması gerektiği yönünde bir talepte bulundu ve nöbetçi sulh ceza hakimliği, ifadelerini aldıktan sonra 6 şüpheliyi tutukladı.

Ne olmuştu?

Olayın meydana geldiği yer, Konya’nın merkez Selçuklu ilçesine bağlı Selçuk Mahallesi Beyşehir Caddesi’ndeki Taşoluk Apartmanı. Bu apartman, 24 Ocak 2025’te beklenmedik bir şekilde çökmüş, olay sonucunda enkaz altında kalan 3 kişi kurtarılmış ve maalesef 2 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştır. Bu trajik olay, hem özgürlük hem de güvenlik açısından ciddi endişeler doğurmuştur.

Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili derhal bir soruşturma başlattı. Bu kapsamda bir cumhuriyet başsavcıvekili ve 2 cumhuriyet savcısı, olayın detaylarını incelemek ve sorumluları tespit etmek için görevlendirildi. İlk aşamada yapılan soruşturmada 4 kişinin gözaltına alındığı bilgisi alınmıştı. Ancak daha sonra, yapılan detaylı çalışmalar ve araştırmalar sonucunda, ek şüphelilerin de tespit edilmesiyle birlikte gözaltı sayısı arttı.

Bu durum, toplumda büyük bir infial yaratırken, bina çökmesi olaylarının önüne geçilmesi adına daha fazla denetim ve kontrol mekanizmalarının önemini bir kez daha gündeme getirmiştir. Bu tür olaylar, hem can güvenliği hem de bina sağlamlığı açısından ne kadar kritik bir noktada olduğumuzu hatırlatmaktadır. Herkes, inşaat sektöründe ve yapı güvenliğinde daha fazla dikkat ve özen gösterilmesi gerektiğini düşünüyor.

Sonuç olarak, yaşanan bu talihsiz olaydan sonra, sorumluların tespit edilmesi ve adaletin tecellisi için hukuki süreç devam etmektedir. Devletin ilgili mercileri, bu tür olayların tekrarlanmaması adına gerekli önlemleri almak ve denetimlerini artırmakla yükümlü görünmektedir. Söz konusu olay, yalnızca Konya’da değil, ülke genelinde bina güvenliği açısından bir farkındalık oluşturmayı da amaçlamaktadır.

Kaynak: DHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu