Dünya

Hizbullah Komutanı Fuad Şükür Öldürüldü!

Dün İsrail ordusu, Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah komutanlarından Fuad Şükür’ün öldürüldüğünü açıkladı. Saldırı, savaş uçakları tarafından gerçekleştirilmişti ve öldürülen komutanın Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın “sağ kolu” olduğu iddia edildi.

Ancak, Hizbullah daha sonra yaptığı açıklamada, Fuad Şükür’ün hedef alınan binada olduğunu ve enkaz altında arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek ölümünü henüz doğrulamadı. Daha sonra Hizbullah, üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’ün hava saldırısında öldürüldüğünü doğruladı.

İsrail Dışişleri Bakanı, Hizbullah ile savaşı önlemenin tek yolunun BM’nin 1701 sayılı kararının uygulanması olduğunu belirtti. Hizbullah ise öldürülen Fuad Şükür için “Mücadele inatla sürdürülecek” açıklamasını yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu