Gündem

Çukur Dizisi Kahvehanesinde Kanlı Kavga!


İstanbul’un Fatih ilçesindeki Ayvansaray Mahallesi’nde, 26 Ocak 2025 tarihinde saat 11.30 sıralarında meydana gelen bir cinayet olayı büyük yankı uyandırdı. Olay, Çukur dizisinin çekimlerinin yapıldığı bir kahvehanede, işletmeciliğini yapan trans birey T.S.K. ile aynı sokakta tespih satan seyyar satıcı Ercan Çali arasında yaşanan bir tartışma sonrasında gerçekleşti. İddialara göre, daha önce de kahvehaneye gelen müşterilere tespih satmak isteyen Çali ile T.S.K., bu konuda sürekli tartışıyordu.

Olay günü, tartışmanın büyümesi üzerine T.S.K., belinden çıkararak tabancasını Ercan Çali’ye doğrulttu. Çali, T.S.K.’nın silahını almaya çalışırken birlikte yere düştüler. Bu sırada, T.S.K. tabancasını art arda ateşleyerek Ercan Çali’yi yaraladı. Olayın hemen ardından çevrede bulunan kişiler durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı Ercan Çali’ye ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Ancak, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Çali, tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Cesedi, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Olay Anı Kamerada

Yaşanan olay anı, bir cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde T.S.K. ve Ercan Çali’nin arasında geçen sözlü hakaretler, ardından T.S.K.’nın silahını çıkarması ve Çali’nin silahı almak üzere yaklaşması açıkça görülüyor. Sonrasında, her iki kişinin yere düşmesiyle birlikte T.S.K.’nın art arda ateş açarak Çali’yi vurduğu anlar kaydedilmiş. Bu durum sırasında başka bir kişinin havaya da ateş ettiği tespit edildi.

Cinayet İle İlgili Ayrıntılar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden Ercan Çali’nin kriminal kayıtlara göre toplamda 22 suç kaydının bulunduğunu belirtti. Soruşturmada T.S.K., Ercan Çali ile daha önceki tartışmalar sonucunda bu duruma geldiğini ifade etti ve olay günü çıkan kavgada tabancayı doğrultarak ateş açtığını bildirdi.

Olayın ardından T.S.K.’nın suç aleti olan tabancayı bir kişi olan B.U.’ya verdiği, bu kişinin de tabancayı arkadaşı G.Ş.’nin evinde sakladığı tespit edildi. Bu eve düzenlenen baskınlarda iki adet tabanca ele geçirildi ve B.U. ile G.Ş. gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak ‘kasten öldürme’ suçundan soruşturmanın devam ettiği açıklandı.

Söz konusu olay, toplumda farklı kimliklerin ve cinsiyetlerin kabulü konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi ve cinayetlerin ardındaki sosyal dinamikleri sorgulattı.

Kaynak: ANKA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu