Dünya

Hamas Lideri Muhammed Deif Öldürüldü!

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Kassam Tugayları’nın lideri Muhammed Deif’in öldürüldüğünü açıkladı. IDF, sosyal medya platformu “X” hesabından yaptığı paylaşımda, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın lideri Muhammed Deif’in ‘bertaraf edildiğini’ duyurdu. Açıklamada, “Şimdi teyit edebiliyoruz: Muhammed Deif bertaraf edildi.” ifadelerine yer verildi.

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, Deif’in 13 Temmuz’da Han Yunus kentinde düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü ve ölümünün bugün teyit edildiğini aktardı.

Deif’in, 1965’te Mısır’ın işgali altındaki Gazze’de Han Yunus Mülteci Kampı’nda doğduğu ve gerçek isminin Muhammed Diab İbrahim al-Masri olduğu belirtiliyor. Yaklaşık 20 yıldır Hamas’ın silahlı kanadını yöneten Deif, daha önce İsrail tarafından düzenlenen 5 suikast girişiminden kurtulmuştu. İsrail’in en çok arananlar listesinde yer alan Deif, İsrail’e düzenlenen canlı bomba saldırılarının da sorumlusu olarak biliniyordu.

Öte yandan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin Tahran’da öldürüldüğü bilgisi de gündeme gelmişti. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz’da yaptığı açıklamada, Haniye’nin Tahran’daki konutuna yönelik bir saldırı gerçekleştirildiğini duyurmuştu. Hamas’ın İran ve İsrail tarafından suikastlarla vurulduğu bilgileri medyada yer almış olsa da konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştı.

İsmail Haniye, 6 Mayıs 2017 tarihinde Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal’in yerine Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu