Yüz Yaşında Lisans Diploması: Fevzi Besli’nin Başarısı

Muğla’daki 100 Yaş Evi üyesi olan Fevzi Besli, 100 Yaş Evi bünyesindeki bilgisayar odasında geçirdiği 2 yıllık uzaktan eğitim sürecini ve başından geçenleri detaylı bir şekilde paylaştı. Besli, yıllar önce ön lisans eğitimini tamamladıktan sonra bazı insanların kendisine, “Lisans eğitimini tamamlayamazsın.” şeklinde olumsuz yorumlarda bulunduğunu, özellikle bilgisayar kullanma yeteneği açısından yetersiz olduğunu düşündüklerini aktardı. Ancak bu olumsuz görüşlere rağmen, azminin ve kararlılığının etkisiyle başarılı bir şekilde lisans eğitimini tamamlama başarısını gösterebildi.
Besli, Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nü tercih ederek eğitimine devam ettiğini ve bu süreçte oldukça zor ve stresli iki yıl geçirdiğini belirtti. Hem 100 Yaş Evi’ndeki arkadaşları hem de Atatürk Üniversitesi’nden aldığı destekle bu süreci nihayetinde başarıyla tamamladığını vurguladı. “Mükemmel bir hazdı ve başarıydı,” diyerek duygularını ifade eden Besli, evinde internet bağlantısının olmaması sebebiyle 100 Yaş Evi’nin kendisine sağladığı bilgisayar odasının büyük bir kolaylık sunduğunu belirtti.
İnternet Bağlantısının Önemi
Besli, internet bağlantısının eğitim sürecindeki önemini de ortaya koydu. Evinde internet olmadığı için 100 Yaş Evi’nin sunduğu olanakların kendisine büyük katkı sağladığını ifade etti. 100 Yaş Evi, yaşlı bireylerin eğitim almasına yardımcı olmak adına oluşturulmuş bir ortam olarak değerlendiriliyor. Besli, eğitim sürecinin zorluklarına rağmen, aldığı desteklerle birlikte bu süreci başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşamaktadır.
Fevzi Besli: “Kendimizi Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne Emanet Ettik”
Fevzi Besli, Muğla’da yaşamanın kendisi ve eşi için önemli bir tercih olduğunu belirtti. “Biz Milas’ta, İstanbul’da ya da köyümüzde bile yaşayabilirdik. Ama biz Muğla’da huzur bulduk,” diyerek yaşları itibarıyla gelecekteki olası durumları düşünerek, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu hizmetlerden faydalandıklarını ifade etti. Belediye hizmetlerinin kendileri için ne kadar değerli olduğunu dile getiren Besli, “Bize bu güzel hizmetleri veren ve her an yanımızda olan Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne kendimizi emanet ediyoruz,” şeklinde konuştu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a da sağladıkları hizmetler için teşekkür etti.