Dünya

Cinsel Saldırı Davasında 51 Sanığa Ceza Yağdı!

“`html

Fransa’da gerçekleştirilen bir davada, mahkeme Dominique Pelicot’a savcıların talebi doğrultusunda 20 yıl hapis cezası verdi. Pelicot’un bulunduğu grup içerisindeki diğer 50 tecavüzcü ise 3 ila 18 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı. Bu davanın sonucunda, toplamda 51 sanık bulunmakta olup, bunlardan 47’si tecavüz, 2’si tecavüz girişimi ve 2’si cinsel saldırıdan suçlu bulundu. Mahkeme salonu dışında toplanan kalabalık, mahkemenin verdiği kararı sevinçle karşıladı.

Sanıkların çoğu, kendilerine yöneltilen suçlamaları reddederek, olayların çiftin ortaklaşa yürüttüğü bir ‘oyun’ olduğunu öne sürdü ve Gisele’nin rızası ile bu eylemlerin gerçekleştiğini iddia etti. Ancak Dominique Pelicot, bu iddiaları çürüterek, diğer tecavüzcülerin yaptığı gibi kabahatini kabul ettiğini dile getirip, “Bu odadaki diğer tecavüzcüler gibi ben de bir tecavüzcüyüm,” dedi.

O VİDEOLAR DURUŞMADA GÖSTERİLDİ

Olayın mağduru olan Gisele, eski eşinin kaydettiği korkunç videoların mahkeme sürecinde izlenmesini talep etti. Gisele, bu görüntülerin diğer kadınların yaşadığı benzer durumlar üzerinde farkındalık yaratacağını düşündüğünü belirtti. Mahkeme salonunda sanıklarla yüzleşen Gisele, onların yalan söylediklerini yüzlerine vurarak, “Utanç duymamayı seçtim, yanlış bir şey yapmadım. Utanması gerekenler onlardır,” şeklinde konuştu.

Bu dava, Fransa’da büyük protesto gösterilerine yol açtı. Protestocular, cinsel ilişki için yazılı rıza gerektiren bir yasanın getirilmesini talep etti ve toplumda cinsel saldırılara karşı daha sağlam yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini savundu.

SAPKINLIĞI, SAPIKLIĞINI AÇIĞA ÇIKARDI

Bu korkunç suçların ortaya çıkışı, Dominique Pelicot’un 2020 yılında bir süpermarkette kadınların etek altı fotoğraflarını çekerken yakalanmasıyla gerçekleşti. Olayın ardından yapılan polis soruşturmasında, Pelicot’un bilgisayarında 20 binden fazla müstehcen fotoğraf ve video bulundu. Pelicot, aynı zamanda, eşinin “yemeğine ve kahvesine güçlü uyuşturucular koyduğunu ve yabancı erkekleri eşiyle cinsel ilişkiye girmeleri için davet ettiğini” itiraf etti. Gisele, bu dönemde eski eşinin davranışlarından dolayı Alzheimer ya da bir beyin tümörü geçirdiğinden şüphelenmişti.

Yargılanmaya üç çocuğu ile birlikte katılan Gisele, eski eşinin bağışlanmak için yaşadığı istismarlarını dile getirerek yalvarışlarını reddetti. Pelicot’un çocukları, babalarına olan derin öfkelerini dile getirerek, yaşananların kabul edilemez olduğunu vurguladı. Gisele, bu davanın cinsel saldırı mağdurları için toplumda bir farkındalık yaratmasını umduğunu belirtti. “Bu bir cesaret değil, bir şeyleri değiştirme kararlılığıdır. Bu sadece benim mücadelem değil, aynı zamanda tüm tecavüz mağdurlarının mücadelesidir,” açıklamasında bulundu.

“`

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu