Siyaset

Erdoğan’dan CHP’li Belediye Başkanına Teklif!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın, CHP’li bir belediye başkanına AK Parti’ye katılması için teklif ettiğini öne sürdü. Özgür Özel, partisinin Genel Merkezi’nde yaptığı basın açıklamasında ilginç iddialar ileri sürdü.

Özgür Özel, açıklamalarında özellikle bir belediye başkanının kendisiyle yaptığı iletişime dikkat çekti. “Kaybettiğine çıldırdığı bir ilçenin belediye başkanı yanına yakıla beni arıyor. ‘Benimle Sayın Cumhurbaşkanı özel bir görüşme yapacakmış, ne dersiniz Sayın Genel Başkanım?’ dediğinde, kendisine, ‘Cumhurbaşkanı belediye başkanını çağırıyorsa bu devletin bir işidir. Mutlaka ya ilçemiz için büyük bir proje, önemli bir mesele, bilmeniz gereken bir şey vardır. Gidin, dönüşte görüşürüz’ dedim” ifadelerini kullandı.

Devamında, aradan geçen süreçte belediye başkanının geri döndüğünde, Erdoğan’ın teklifini ilettiğini belirterek, “Gitti geldi, ne oldu biliyor musun? ‘Sen başarılısın, o ilçeyi nasıl aldın? Gözlerime inanamadım. Şubat ayında kongrem var, bize katılır mısın?’ diye sordu” dedi. Özgür Özel, bu tür bir teklifin hiç yakışmadığını ifade ederek, “Ya devletin başına, bir partinin öz evladı olan bir belediye başkanının ‘Yapacağım kongrede bana katılır mısın? Senin önünü açarım, şunu yaparım, bunu yaparım’ demesi kabul edilebilir mi?” şeklinde konuştu.

Özgür Özel, ayrıca, Erdoğan’ın bunu gerektiren bir durum söz konusu değilken, belediye başkanına “Bir leke çalarlar, Allah korusun” gibi bir tehditte bulunmasının da son derece yanlı olduğu vurguladı. Bu durumu ve uygulamayı “tükenmişliğin resmi” olarak nitelendirdi. Özel, bu görüşmelerin nasıl yapıldığına da dikkat çekerek, “Bir de sivil arabayla aldırmalar, saraya götürmeler. Yakışıyor mu ya? Orada onu yapan, burada bunu yaptırıyor işte” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’in bu açıklamaları halk için gündem yarattı. CHP’li bir belediye başkanının adı geçtiğinde bazı medyalarda, Erdoğan’ın bizzat görüştüğü belediye başkanının Adana’nın Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı olduğu iddia edildi. Yerel seçimlerde Ali Demirçalı, 31 Mart 2023 tarihinde Adana Yüreğir Belediye Başkanlığı görevini kazanmıştı. Bu seçimde Demirçalı, yüzde 40.7 oy oranıyla ilk sırada yer almıştı.

Özellikle bu durumun yerel seçim sonuçlarına da etki etmesi beklenirken, CHP’nin bu süreçteki daha geniş stratejileri de merak konusu oldu. Özgür Özel’in açıklamaları, Erdoğan’ın, muhalefet partilerine karşı nasıl bir yönelim içinde olduğunu da gözler önüne seriyor. Bu tür girişimlerin, CHP’nin bütün siyasi planlamalarını ve iç dinamiklerini nasıl etkileyeceği ise ilerleyen dönemlerde daha net bir şekilde görülecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu