Dünyanın En Büyük Adliye Sarayı İnşa Ediliyor!

Ankara’da, Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Marmaris Okluk Koyu’nda inşa edilen yazlık sarayı ile birlikte, Rönesans Holding şimdi de dünya üzerindeki en büyük Adliye Sarayı’nı inşa etmeye hazırlanıyor. Ankara’nın eski MİT yerleşkesine gelen Adalet Sarayı ihalesi, 8 Aralık 2023 tarihinde 23 milyar 998 milyon lira bedelle sonuçlandı. Ancak, İdare Mahkemesi, 30 Nisan 2024 tarihinde pazarlık usullerinin ihlal edildiği gerekçesiyle bu ihaleyi iptal etti. Fakat, Danıştay iptal kararını kaldırdı ve 19 Eylül 2024 tarihinde temel atılarak inşaata başlandı.
İLK SARAY: Beştepe’deki saray Atatürk Orman Çiftliği arazisine yapıldı.
1150 ODALI SARAY
2015 yılından bu yana pek çok ihale üstlenen Rönesans ve bağlı şirketi REC İnşaat, şimdiye dek toplamda 80 milyar TL’lik bir iş hacmine ulaştı. Şirketin işleri, 1150 odalı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yapımından sonra daha da genişledi.
Rönesans Holding, sahibi Erman Ilıcak’ın liderliğinde milyarlarca lira kira bedeli ödenen şehir hastaneleri ihalelerini de almış durumda. Şu anda beş şehir hastanesini işletmektedir.
İKİNCİ SARAY: Rönesans, doğaya zarar veren Marmaris Okluk Sarayı inşaatını tamamladıktan sonra yurt dışında da birçok ihale aldı.
DEPREM KONUTLARI
Rönesans, Türkiye genelinde deprem konutları inşa etme ihalelerine de katıldı. Bu bağlamda yapılan bazı ihalelerin detayları şu şekildedir:
- Malatya / 844 konut: 2 milyar 179 milyon TL
- Adana / 980 konut: 2 milyar 343 milyon TL
- Hatay / 773 konut: 2 milyar 336 milyon TL
- Defne / 1523 konut: 3 milyar 89 milyon TL
- 1546 konut: 3 milyar 184 milyon TL
- Antakya / 1131 konut: 2 milyar 355 milyon TL
ÜÇÜNCÜ SARAY: 745 bin 900 m² kapalı alanda, hukuk, ceza, iş ve icra mahkemeleri ile 588 duruşma salonu, 1382 hakim