Site icon Omedyam

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den Barış Günü Basın Açıklaması

Barış Günü dolayısıyla DİSK, KESK, TMMOB ve TTB ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, bölgesel yıkımlara dikkat çekilerek, Türkiye’deki çatışmaların acılarının tanıklar olduğumuz belirtildi. Çelişkili bir hayatın işaret edildiği açıklamada, çatışmalarda savaş taleplerinin arttığı vurgulandı.

Filistin’de yaşanan yıkıma değinilen açıklamada, son on ayda sadece Gazze ve Batı Şeria’da yaşamını yitirenlerin sayısının 41 bini geçtiği, yaralananların sayısının 100 bine yaklaştığı ve evsiz kalanların yüzbinlerle ifade edildiği belirtildi. Savaşın getirdiği yıkım örnekleri ve sağlık sorunlarına değinildi.

Türkiye’deki çatışmaların arttığı ve her geçen gün daha fazla şiddetin içinde bulunduğumuz ifade edildi. Demokratik bir hayat için barışçıl bir ortamın şart olduğu vurgulandı. Sürdürülebilir bir dünya için barış çağrısı yapıldı.

İşçiler, kamu emekçileri, mühendisler, mimarlar, hekimler ve üreticiler olarak barış içinde yaşayabileceğimiz bir ülke istedikleri belirtildi. Savaşsız ve sömürüsüz bir dünyanın ancak dayanışma ile kurulacağına inandıkları ifade edildi. Tüm insanlığı barış umudunu büyütmeye çağırdılar.

Exit mobile version