Polis Memurunun Evinin Yangınına Komşu Müdahale Etti

Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3158 Sokak’taki 3 katlı bir apartmanın 1’inci katında, 21 Ekim 2023 tarihinde saat 22.00 civarında bir yangın meydana geldi. Olay, polis memuru Erten G. ve ailesinin yaşadığı evde yaşanırken, durumu fark eden komşular, tehlikenin büyümemesi için hızlıca 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi.

İhbar üzerine kısa sürede olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri, yangına hızla müdahale etti. Yangın sırasında polis memuru Erten G.’nin eşi ve çocuğu evde mahsur kalmıştı. İtfaiye ekipleri, hızla harekete geçerek, içeride kalan bu iki kişiyi kurtardı. Yangın sonrası sağlık görevlileri hemen her iki kişiye ayakta müdahale etti. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı ve söndürüldü.

‘ELİMDEN GELDİĞİCE YANGINA MÜDAHALE ETTİM’
Yangına ilk müdahaleyi yapan komşu Murat Gültekin, “Yangına dair sesleri duyduğumda hemen yukarı çatıya çıktım. Hortumu aldım ve elimden geldiğince yangına müdahale etmeye çalıştım. Yanan bölgeler, özellikle pimapenler, alevler içindeydi ve buraya su sıktım. Hızla itfaiye geldi ve yangını kontrol altına aldılar” ifadelerini kullandı.

‘BİZİM EVE ABİ LAZIM’
Yangın sonrası, polis memuru Erten G.’nin evinden kurtarılan oğlu ile ekip arkadaşları ilgilendi. 7 yaşındaki çocuğun sağlık durumu kontrol altına alındı ve ambulansta tedavi edildi. Çocuğu kucaklayan komiser, “Aslan parçası, şimdi bize gideceğiz. Anlaştık mı? Bizde kalacaksın. Bizim eve abi lazım” diyerek, çocuğu ekip aracına doğru götürdü. Yangın sonrasında evde hasar meydana gelirken, yangının çıkış nedeni ise yetkililerce araştırılmaya devam ediyor.
