Uludağ İçecek’ten EuroLeague’e 3 Yıl Daha Destek!

Türkiye’nin önde gelen içecek firmalarından Uludağ İçecek Türk A.Ş, spora olan katkısını yeni bir anlaşma ile genişletiyor. Stratejik olarak önemli iki markası olan Frutti Extra ve Efsane Uludağ Gazoz ile Avrupa basketbolunun en prestijli ligi olan EuroLeague’in resmi sponsorluğuna 3 sezona daha devam edeceğini duyurdu. Firmanın EuroLeague Final Four sponsorluğunu 2019 yılından bu yana Frutti Extra markasıyla sürdürdüğü biliniyordu. 2024 yılı itibarıyla ise Efsane Uludağ Gazoz markası da bu sponsorluk anlaşmasına dahil edilerek, markanın global arenadaki desteği güçlendirilmiş oldu.
Yeni döneme ilişkin sponsorluk anlaşması, İstanbul’un Galataport bölgesinde gerçekleştirilen bir etkinlikle duyuruldu. Bu etkinliğe Uludağ İçecek Türk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, CEO Mete Öz, EuroLeague Ticari Direktörü Gawain Davies, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ve spor dünyasından birçok önemli isim katıldı. Etkinlik, spor ve iş dünyasından önemli isimlerin bir araya gelmesine vesile oldu.
Ömer Kızıl, Türk takımlarının ve Türk antrenörlerin EuroLeague’deki etkinliğini vurgulayarak “İki markamızı global arenada ön plana çıkarıyoruz. Uludağ EuroLeague hikayesini anlatırken 2027 yılına kadar bir anlaşmayla global arenaya çıkıyoruz. Farklı sporlara da desteğimiz sürüyor” dedi. Özellikle futbol alanındaki desteklerine dikkat çeken Kızıl, 2010 yılında Bursaspor’un Süper Lig şampiyonluğu esnasında da Uludağ’ın forma sponsorluğu yapmasının önemine değindi. “Bursa’dan çıktığımızı unutmuyoruz. Sanatın ve sporun yanındayız. Buranın bizim için çok doğru yer olduğunu düşünüyoruz. Resmi sponsorluğumuz hayırlı olsun” ifadelerini kullanarak, spor sponsorluklarının önemini bir kez daha hatırlattı.
EUROLEAGUE’İN BÜYÜMESİ İÇİN ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
EuroLeague Ticari Direktörü Gawain Davies ise İstanbul’un kendileri için özel bir şehir olduğunu belirterek, “Sponsorluk anlaşmasını yenilediğimiz için mutluyuz. Yerel ve global olarak çok önemli bir stratejik bir anlaşma yapmaktayız” dedi. Anlaşmanın yerel anlamdan global pazara geçişi hedeflediği bilgisini verdi. Almanya, Fransa ve Sırbistan gibi bölgelerin bu anlaşma için önemli olduğunu belirten Davies, “Uludağ önümüzdeki 3 yıl önemli bir değer katacak” sözleriyle destekleyecekleri stratejinin önemine değindi.
FINAL FOUR İÇİN MASADA İKİ ÖNEMLİ SEÇENEK
Davies, 2025 yılında Final Four’un nerede oynanacağına ilişkin kararın bu hafta verileceğini belirtti. “Masada iki önemli seçenek var; Abu Dabi ve Belgrad. Her iki şehir de basketbol açısından önemli. Belgrad basketbol için çok güzel bir atmosfer sağlıyor. Abu Dabi ise bu senede veya sonraki yıllarda basketbol için önemli bir şehir olacak” şeklinde konuştu.
Uludağ İçecek Türk A.Ş. CEO’su Mete Öz de bir değerlendirmede bulunarak, “Berlin’deki finalde yine Final Four sponsoruyduk. Basketbola desteğimiz devam ediyor. Hedef pazarlarımız arasında Almanya’da bir şirket kurarak, markamızı kendimiz yöneteceğiz” sözleriyle Avrupa’daki büyüme hedeflerini ortaya koydu. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.