Bolu’nun Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen korkunç yangında, 66 kişi hayatını kaybetti, 51 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, yangın sonrası ölü ve yaralı sayısı güncellemelerle arttı. Yangının nasıl meydana geldiği ve sorumlularının kimler olduğu ise henüz netleşmedi.
Yangının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, olay hakkında inceleme yapmak üzere 4 başmüfettiş atadı. Ayrıca Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yangınla ilgili kapsamlı bir adli soruşturma başlatarak 6 Cumhuriyet savcısı görevlendirdi. Savcılığın talimatıyla, olayın nedenini araştırmak üzere 5 kişilik bir bilirkişi heyeti oluşturuldu. Yangını kontrol altına almak için yapılan müdahale yaklaşık 10 saat sürdü. Yangın sonrası Bolu 2. Sulh Ceza Hakimliği, olayla ilgili bir yayın yasağı da getirdi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili başlatılan adli soruşturmayı duyurarak, “Yangın soruşturması kapsamındaki çalışmalarda, işletme sahibinin de bulunduğu 4 kişi gözaltına alınmıştır” ifadelerini kullandı. Bakan Tunç, soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürülmekte olduğunu vurgulayarak, yangının çıkış sebebinin araştırıldığını kaydetti.
Bolu Kartalkaya’da 66 vatandaşımızın hayatını kaybettiği otel yangınıyla ilgili Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir.
6 Cumhuriyet savcımızın görevlendirildiği soruşturma kapsamında aralarında işletme…
— Yılmaz TUNÇ (@yilmaztunc) January 21, 2025
Bakan Tunç, ayrıca şu sözleri kaydetti: “Bolu Kartalkaya’da 66 vatandaşımızın hayatını kaybettiği otel yangınıyla ilgili Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Bu süreçte, 6 Cumhuriyet savcımızın atandığını ve aralarında otel işletme sahibinin de bulunduğu 4 kişinin gözaltına alındığını belirtmek isterim.” Yangına sebep olan unsurları belirlemek üzere uzmanlardan oluşan bilirkişi heyetinin araştırmaları devam ediyor. Bakan Tunç ayrıca, yangında hayatını kaybedenler için baş sağlığı dileklerinde bulunarak, yaralılara acil şifalar diledi.
Yangın felaketi, Bolu’daki otel ve kayak merkezi için büyük bir üzüntü kaynağı olurken, yetkililer bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gereken tüm önlemleri alacaklarını ifade etti. Yangın sonucunda etkilenen tüm bireylere geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Tunç, yaşanan acıların tekrar yaşanmaması için çalışmalara devam edeceğini vurguladı.