Gündem

Bandırma Kültür Merkezi’nde Hayalet Bina Skandalı

AKP’nin lüks ve gösterişli yaşam tarzının neden olduğu ekonomik krizi hafifletmek amacıyla yaptığı çabalar sonuçsuz kaldı. Kamu ihalelerindeki belirsizlik ve plansızlık yüzünden milyarlarca lira israf edildi. Hatalı planlamalar veya kaynak eksikliği sebebiyle yarım kalan ve tamamlanması için milyonlarca lira harcanan projeler arasına bir yenisi eklendi.

Balıkesir Valiliği tarafından tamamlanamayan ve AKP yönetimindeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından müteahhit bulunamayan Bandırma Kültür Merkezi projesi için CHP’li yönetimin harekete geçtiği bildirildi. Projenin tamamlanması için yaklaşık 200 milyon TL’lik bir kaynağa ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Bandırma Kültür Merkezi’nin yapımı 2018 yılında başladı. Valilik, proje için 17 Ağustos 2018 tarihinde ihale düzenledi ve 9 Ekim 2018 tarihinde 16 milyon 835 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

Ancak, sözleşme imzalanmasına rağmen proje için ilk kazmanın vurulması 28 Şubat 2020 tarihinde gerçekleşti. Projenin 27 Ocak 2022 tarihine kadar tamamlanması gereken taahhüdü yerine getirilemedi. Bandırma Kültür Merkezi adeta hayalet bir binaya dönüştü ve tamamlanmadan yıllarca bekletildi.

Balıkesir Valiliği’nin tamamlayamadığı proje, 2024 yılında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Ancak belediye, proje için yapılan ihaleleri kaynak eksikliği nedeniyle gerçekleştiremedi. Sonunda, CHP’li yönetim, Bandırma Kültür Merkezi’nin tamamlanması için 26 Haziran 2024 tarihinde 199 milyon TL’lik bir anlaşma yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu