Bahçeli’nin DEM Parti ile Barış Mesajı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis açılışında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partililerle (DEM Parti) ile tokalaştı ve “Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış isterken kendi ülkemizde de barış olmalı” sözleri siyaset gündeminin en üst sıralarında yer aldı.
Bahçeli’nin bu tavrı merak konusu olurken kulislere göre DEM Parti ile yeni bir barış süreci başlatılabilir. MHP’nin de bu sürece ‘evet’ diyebileceği belirtiliyor.
Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, “Planda bir değişiklik olmazsa, DEM Parti ile yeni bir ‘barış’ süreci başlatılabilir. DEM Parti de çok sevdiği ‘muhataplık’ gerekçesiyle bu sürece dahil olabilir” dedi.
Zeyrek’e göre, MHP, DEM Parti ile aynı süreçte yer alabilir. Bahçeli’nin bu konuda ‘evet’ sinyali verdiği belirtiliyor.
Zeyrek’in yazısında şu ifadeler yer aldı:
– Erdoğan’ın 1 Ekim’deki TBMM açılış konuşması, Bahçeli’nin sonrasında “barış” mesajı vermesi ve DEM Partililerle tokalaşması, Anayasa değişiklik sürecinin başlatıldığını gösteriyor. Erdoğan’ın iktidarını uzatmak için yeni bir plan yaptığı iddia ediliyor.
– Eğer planda bir değişiklik olmazsa, DEM Parti ile yeni bir “barış” süreci başlatılabilir. DEM Parti’nin de ‘muhataplık’ gerekçesiyle bu süreçte yer alabileceği belirtiliyor.
Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözünü İsrail söz konusu olduğunda “Bir gece ansızın gelebilirler” olarak değiştirmesi dikkat çekici bir tesadüf olarak nitelendiriliyor. Anamuhalefetin sürekli kendi iç sorunlarıyla boğuştuğu ve birlik görüntüsü veremediği vurgulanıyor.
Kılıçdaroğlu’nun parti içinde yarattığı sorunlar ve polemikler üzerinde durulurken, iktidarın Türkiye’nin kaderini etkileyebilecek yeni bir oyun kurma çabaları hatırlatılıyor. Sonuç olarak, siyasi arenadaki gelişmeler ve belirsizlikler dikkatle takip edilmekte.