Spor

Beşiktaş’ta yeni dönemde önemli hamleler!

Beşiktaş Kulübü, yeni transferleri Keny Arroyo ve Elan Ricardo için bir imza töreni düzenledi. Törende konuşan Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, kulübün scout ekibi için önemli adımlar attıklarını ve yeni scout şefleri Eduard Graf ile anlaştıklarını açıkladı. Eduard Graf, 1 Mart itibarıyla göreve başlayacak. Adalı, Alex Ferguson döneminde çalışmış önemli bir teknik direktörle işbirliği yaptıklarını ve aralarına birtakım vasıflı yardımcı antrenörler katıldığını belirtmiştir. Özellikle Liverpool’da görev yapmış bir yardımcı antrenörün de ekibe dahil olacağı müjdesini verdi. Ekibe katılan diğer önemli isim ise John Vik olarak tanıtıldı; Viking, Erling Haaland gibi yetenekleri keşfetmiş biri olarak biliniyor.

“BANKALAR BİRLİĞİ’NDEN ÇIKMAYI HEDEFLİYORUZ”

Başkan Serdal Adalı, Bankalar Birliği’nden çıkmak istediklerini ve bankalarla görüşmeler yaptıklarını açıkladı. Adalı, “Nasıl ödeyeceğimiz konusunu masaya yatırdık. İki gayrimenkul projesini hayata geçirmemiz gerekiyor. Bu borçların, dışarıdan gelecek finansmanla ödenmesi mümkün.” dedi. Yapılan geçmiş anlaşmaların ödemelerinin Mayıs sonrasında bırakıldığını belirten Adalı, “Bankalar Birliği’nden çıkacağız ve borcumuzu ödeyeceğiz. Mayıs ayına kadar bu konuyu çözmüş olmayı umuyorum.” şeklinde devam etti.

Santrafor transferinin gerçekleşmemesiyle ilgili eleştirilere yanıt veren Adalı, “Yabancı oyuncu sayısını biliyorsunuz. Ayrıca Mustafa ve Semih var; bu sene santrfor açığımızı kapatacaklarına inanıyorum.” ifadelerini kullandı. Sol bek transferine yönelik çabalarının olduğunu ancak bu konuda bekledikleri gelişmenin gerçekleşmediğini dile getirdi.

“GÖZ BOYAMA DÖNEMİ BİTTİ”

Göreve geldiklerinden itibaren oldukça yoğun bir şekilde çalışmalar yürüttüklerini belirten Adalı, Beşiktaş’ın mevcut koşullarında çözümün yüksek maliyetlerle transfer yapmak değil, doğru yatırımlar yapmak olduğuna değindi. “Artık, Beşiktaş’ın geleceğini teminat vererek harcama yapma devri bitti.” diyerek, geçmişte yapılan hataların sonuçlarını hala yaşadıklarını ifade etti. Bu nedenle, transferlerde hata yapma şanslarının olmadığını vurgulayarak, “Biz Beşiktaş’ın her kuruşunu dikkatle harcamaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“EN AZ 3 TRANSFER DÖNEMİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Başkan Adalı, mevcut ekonomik şartlar çerçevesinde gerçekçi bir plan oluşturduklarını ve takımın istenen kalitesine kavuşması için en az üç transfer dönemine ihtiyaç duyulduğunu aktardı. Geçtiğimiz ara transfer dönemi sona ermiş olmasına rağmen, gelecek sezonun hazırlıklarına hız kesmeden başladıklarını belirtti.

Adalı, Tüpraş Stadı’ndaki ışıklandırma ve çatı membran yenileme konularında fahiş bedeller tespit ettiklerini, bu sebeple savcılığa başvurduklarını duyurdu. Kulübe geldiklerinde çok başlılıkla karşılaştıklarını dile getirerek, maddi durumdan ziyade kulübün içindeki kaotik ortamın sorunları artırdığını vurguladı. Özellikle son dönemdeki alınan ihalesiz alımlar ve eksik süreçlerin kendileri için alarm verici olduğunu ifade etti. Tüm bu yaşanan düzen bozukluklarını ortaya çıkarmak için bağımsız bir denetim firmasına başvurduklarını ve gerekli önlemleri alacaklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu