ABD’de Seçim Anketi: Kamala Harris’i Önde Gösteren Salıncak Eyaletler

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleriyle ilgili olarak yayımlanan bir ankette, Demokratların adayı Kamala Harris’in yarışın çekişmeli geçtiği “salıncak eyaletleri”nde önde olduğu belirtildi. The Cook Political Report şirketinin anketine göre, Pensilvanya, Wisconsin, Michigan, Kuzey Carolina ve Arizona gibi “salıncak eyaletleri”nde Kamala Harris önde çıkarken, Nevada’da ise eski ABD Başkanı Donald Trump önde görünüyor. Georgia eyaletinde ise her iki aday eşit destek alıyor.
Ankete göre, Harris rakibi Trump’tan Wisconsin ve Michigan’da 3, Pensilvanya ve Kuzey Carolina’da 1, Arizona’da ise 2 puan önde görünüyor. Trump ise Nevada eyaletinde Harris’in 3 puan önünde bulunuyor. Bu durumda, 7 çekişmeli eyalette Harris’e destek yüzde 48 düzeyinde yansırken, Trump ise yüzde 47 destek görüyor.
ABD’de başkanlık seçimlerini belirleyen “salıncak eyaletler”, her dönem Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında gidip gelen ve kampanyaların yoğunlaştığı önemli eyaletlerdir. Partiler, bu eyaletlerdeki kararsız seçmenlere odaklanarak kampanya stratejilerini belirliyor.