Pompalı tüfekle saldırıya uğrayan baba yaralı!

Olay, 12 Aralık 2024 tarihinde saat 23.00 sularında, Aksaray ilinin Divanoğlu Mahallesi, Hürriyet Caddesi’nde, 4860 Sokak’ta gerçekleşti. İki çocuk babası olan 45 yaşındaki Mesut Dağdaş, torunu Nuh B.’nin evinin önünde bir grup insanla tartıştığını fark etti. Mesut Dağdaş, durumu kontrol altına almak için otomobilinden inerek, torununu ve tartışan kişileri ayırmak istedi. Bu esnada, Dağdaş ve tartışan kişilerden K.E. ile kardeşi Y.E. arasında sözlü bir anlaşmazlık çıkmaya başladı.
Tartışma büyüyüp gerginleşince, K.E. montunun içine gizlemiş olduğu bir pompalı tüfek ile Mesut Dağdaş’a ve çevredeki diğer kişilere rastgele ateş açtı. Bu saldırı sonucunda Mesut Dağdaş, sol eli ile karın bölgesinden yaralandı. Olayın ardından K.E., kardeşi Y.E. ve yanlarında bulunan dört kişi hızlıca bir otomobille olay yerinden kaçtı.
Olayın hemen ardından çevredekiler durumu acil servis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri kısa süre içinde olay yerine ulaştı ve yaralı olan Mesut Dağdaş’ı, ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Hastaneye sevk edilen Dağdaş’ın durumunun kritikliğini koruduğu öğrenildi, bu nedenle sağlık durumu yakından takip edilmektedir.
Polis, kaçan 6 şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı bir operasyon başlattı. Olayın ardından, ilgili birimler tarafından detaylı bir soruşturma süreci başlatıldı. Güvenlik güçleri, olayla ilgili tanıkların ifadelerine ve güvenlik kameralarının kayıtlarına başvurarak, kaçan şüphelilerin izini sürmede çalışmalarını hızlandırdı.