Ekonomi

Fındık Üreticisi Köşeye Sıkıştı: Taban Fiyat Tehlikede!

Ordu Milletvekili Seyit Torun, fındık taban fiyatına tepki gösterdiğini belirtti. Torun, fiyat açıklandığında tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıklamayı “kimseye bırakmadığını” söyledi. Taban fiyatın hayal kırıklığı olduğunu ifade eden Torun, bu fiyatın “açlık fiyatı” olduğunu vurguladı.

Torun, üreticilerin emeğinin karşılığının olmamasına tepki gösterdi ve belirlenen fiyatın fındık üreticisini yok saydığını dile getirdi. Torun, taban fiyatların açıklanmasıyla Toprak Mahsülleri Ofisi’nin fiyatı daha da aşağı çektiğini belirterek, fındık üreticisinin köşeye sıkıştırıldığını söyledi.

Daha da kötüsü, düşük taban fiyatın yabancı alıcılara bir mesaj olduğunu belirten Torun, fındık satışlarının başlamasıyla fiyatın 130 liranın altına düşebileceğinin sinyallerinin verildiğini belirtti. Torun, TMO’nun fındık satışına başlamasının üreticiye ihanet olduğunu ve bunun unutulmayacağını vurgulayarak, hesabının mutlaka sorulacağını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu