İbrahim Kaboğlu Yeni İstanbul Barosu Başkanı oldu

İstanbul Barosu Başkanlığı için gerçekleştirilen seçimlerde 12 aday kıyasıya yarıştı. Değişim İçin Avukatlar Grubu’ndan İbrahim Özden Kaboğlu, seçim sonuçlarına göre İstanbul Barosu’nun yeni başkanı seçildi. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen seçim, büyük bir katılımla tamamlandı.
Seçime yüksek katılım gerçekleşti. Toplamda 64 bin 72 avukatın oy kullanma hakkına sahip olduğu İstanbul Barosu seçimlerinde, oy verme işlemi saat 09.00’da başladı. Avukatlar, sandık başına giderek oylarını kullandı. Oy verme işlemi sırasında Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu tarafından görevlendirilen memurlar 161 sandıkta görev aldı. Avukatlar, kayıtlı oldukları sandıklardan mühürlü zarflarını alarak paravan arkasında oylarını kullandı.
Seçimde 12 aday baro başkanlığı için yarıştı. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu, iki aday çıkararak dikkat çekti. Mevcut Baro Başkanı Filiz Saraç ve Başkan Yardımcısı Ali Gürbüz, aynı gruptan aday olarak yarışa katıldılar. Diğer başka adaylar arasında Hasan Kılıç, Mert Er Karagülle, Turgay Bilge, Türkan Kara, Metin Uraçin, Abdülhalim Yılmaz, Hakan Çatak, Yasin Şen ve Savaş İşleyen yer aldı.
Seçim sonuçları açıklanarak oyların çoğunluğunu kazanan İbrahim Özden Kaboğlu yeni başkan olarak seçildi. Kaboğlu yaptığı açıklamada, baronun daha güçlü bir yapıya kavuşması için çalışacağını ve avukatların sorunlarına çözüm üreteceğini vurguladı.
Editör: Haber Merkezi